Tempelbezoek

Stichting Nehalennia streeft ernaar dat de tempel elke dag open is tussen 11.00 en 17.00 uur. Vanwege onverwachte omstandigheden kan hiervan worden afgeweken. Het terrein en het gebouw zijn in dat geval wel vrij te bezichtigen en door de glazen deur kan men het interieur toch goed waarnemen.

Afbeelding Godin Nehalennia - tempelbezoek

Rondleiding op aanvraag

Het is mogelijk een rondleiding voor individuen of groepen aan te vragen. Vorm en prijs in overleg via info@nehalenniatempel.nl. Op de Facebookpagina van de Nehalenniatempel verschijnen aankondigingen van speciale openbare bijeenkomsten in of rond dit nagebouwde heiligdom. Als je van ver komt en zeker wilt zijn ook naar binnen te kunnen voor de speciale beleving van deze betekenisvolle plek, informeer dan tijdig voorafgaand aan een voorgenomen bezoek via info@nehalenniatempel.nl of stuur een privéberichtje via Facebook.

Het historische monument is door de gemeente Noord-Beveland erkend als officiële trouwlocatie. Nadere informatie is te verkrijgen via info@nehalenniatempel.nl of stuur een privéberichtje via Facebook.

Gratis toegang

De toegang tot het terrein en het gebouw is gratis. Een bijdrage in de kosten van onderhoud en instandhouding is van belang voor de toekomst van dit iconische monument en is zeer welkom. Uw bijdrage of gift kunt u overmaken op NL33 RABO 0371 4209 97 ten name van Stichting Nehalennia. Elk bedrag, klein of groot, wordt gewaardeerd.

Rolstoelvriendelijk

Het terrein is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers door de hoofdingang aan de noordzijde. Om het verhoogde tempelbordes met zuilengalerij en de tempel zelf te bereiken, is langs de zuidzijde een pad voor rolstoelgebruikers aangelegd.

Stichting Nehalennia

De stichting Nehalennia te Colijnsplaat is de eigenaar van tempel en tempelhof. Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • Anton van der Weele, voorzitter
  • Connie van der Werf, penningmeester
  • Dr. Johan Sturm, secretaris

Actieve vrijwilligers:

  • Birgit Dreis
  • Gerard de Fouw
  • Ludo van Well
  • Piet Guijt

Bestuursleden en vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers die een handje willen helpen bij het dagelijks openen en sluiten of het onderhoud van het gebouw zijn van harte welkom. Ook zoekt het bestuur naar belangstellenden voor een bestuursfunctie.

Er zijn geen honoraria of vergoedingen beschikbaar, maar wel eeuwige dank en de gunsten van de godin. Donateurs en gevers van eenmalige giften, groot of klein, zijn voor het voortbestaan van de tempel van levensbelang.

Informatiefolder

Download hier de folder van de Nehalenniatempel.

Download

Deel deze pagina via: