Nehalenniatempel Nehalenniatempel
 Menu  
Home
Nieuws
Educatie
Contact
Organisatie
Privacyverklaring
Inloggen

-- Geschiedenis --
Romeinse periode
Vondst votiefstenen
Bouw tempel

-- Linken --
Steigers Colijnsplaat
Colijnsplaat Archief
Romeinse tijd
De Eenhoorn


 Bouwbord    

Donderdagochtend 17 maart plaatsten leerlingen van de Stedelijke Scholen-gemeenschap Nehalennia uit Middelburg een informatiebord bij het Nehalenniamonument in Colijnsplaat.Donderdagochtend 17 maart plaatsten leerlingen van de Stedelijke Scholen-gemeenschap Nehalennia uit Middelburg een informatiebord bij het Nehalenniamonument in Colijnsplaat. Zie ook het persbericht onderaan deze pagina.
Tjee, dat is nog hard werken geblazen.
Ook de pers is inmiddels gearriveerd.
In de bergversnelling.
Zal dit goed gaan komen?

Uiteraard!

Daar is Bram met het grootste stuk van het bouwbord.
Een prachtige reproduktie van een tekening van Wolters Noordhof over de romeinse periode.
Eind goed, al goed!

--- Persbericht ---

Leerlingen Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia plaatsen informatiebord bij Nehalenniamonument in Colijnsplaat!

Donderdagochtend 17 maart om 10.30 uur plaatsen leerlingen van de Stedelijke Scholen-gemeenschap Nehalennia uit Middelburg een informatiebord bij het Nehalenniamonument in Colijnsplaat.

De plaatsing van het bord is het officiŽle startsein van de samenwerking tussen de scholengemeenschap en de stichting Nehalennia. De komende tijd zullen docenten en leerlingen onder andere de houtconstructies van het monument vervaardigen en de elektriciteitsvoorziening verzorgen. Tevens hebben zij het informatiebord gemaakt, dat morgen op de bouwplaats geplaatst zal worden.

Op 9 december 2003 ging de eerste paal de grond in en werd de bouw van het monument een feit. Inmiddels is de fundering gelegd en zal het niet lang meer duren voordat de eerste contouren zichtbaar zijn. Wanneer in de loop van dit jaar de bouw wordt afgerond, is er ook een zichtbaar begin van wat uit kan groeien tot een internationaal gekende locatie. Hier kunnen wetenschappelijke, culturele, educatieve en toeristische activiteiten worden ontwikkeld op het gebied van archeologie, landschap en vormgeving met betrekking tot het Romeinse en Keltische verleden van noordwest Europa.

--- Einde persbericht ---

 Gerelateerd  
  • Meer door.. Admin
  • Meer van.. Bouw tempel

  •  Artikel opties  
  • Email artikel
  • Afdrukversie artikel


  •  Copyright 2005 Stichting monument Nehalennia Een webportal van De Pree e-Consult